Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، برج آی تی به عنوان نخستین برج الکترونیک کشور با هدف گسترش زیرساختهاى فناورى اطلاعات و ارتباطات کشور، جلب سرمایه‌گذاری خارجی با بهره‌گیری از فرصت‌ها و ظرفیت‌های ارزشمند استان فارس با هزینه اى بالغ بر ۱۶۰ میلیارد ریال  سال 83 در شیراز راه اندازى شد.  

بر طبق آنچه در هنگام ثبت شرکت برج الکترونیک شیراز ذکر شده، زمینه فعالیتهای شرکت عبارت است از: تأسیس، راهبری و مدیریت برج فناوری اطلاعات شیراز؛ انجام پروژه‌های مطالعاتی، مشاوره‌ای مرتبط با فناوری اطلاعات؛ مدیریت و اجرای طرح‌های فناوری اطلاعات.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در اساس نامه شرکت فعالیتهای برج الکترونیک این گونه ذکر شده است: فعالیتهای صادرات و واردات همه قطعات و کالاهای مجاز و دانش فنی واردات و صادرات کالاهای انفورماتیک، ارائه خدمات فنی و مهندسی اعم از سخت افراری و مشاوره در کلید زمینه های مرتبط با فناوری، احدات انواع برجهای الکترونیک، ساختمانهای پیشرفته، چاپ نشریه و برگزاری دوره های آموزشی سمینارها، آزمون های خصوصی و مجازی و همکاری با مؤسسات آموزشی دیگر با رعایت قوانین و مقررات جاری کشور.

بنا بر گفته متولیان شرکت با تأسیس برج آی تی، قرار بود بستر مناسب برای فعالیت شرکتهای دانش بنیان در حوزه آی تی فراهم شود و برج محل استقرار واحدهای پیشرو در عرصه فناوری های نوین گردد و نقطه شروعی برای سرآمد شدن  شیراز در فعالیتهای آی تی گردد.

طرح برج الکترونیک شیراز که از این پس با نام برج آی تی از آن یاد می کنیم، نمونه الگوبردارى شده از «دبى اینترنت سیتى» و «سوپرکریدور مالزى» در زمینه ایجاد محور هم افزایى بین شرکتها است اما گفته می شد از نظر امکانات و ارائه خدماتى که براى مراجعان در نظر گرفته شده از این دو مرکز به مراتب به روزتر است.

در سال 88 ، برج آی تی با افزایش ارتفاع به 11 طبقه با هدف میزبانی از تمام سایتهای کشور  اقدام به استقرار مرکز داده یا دیتا سنتر در طبقه دهم کرد (دیتا سنتر(IDC)  به مجموعه اى از سرویس‌دهنده‌ها، زیرساختهاى ارتباطى و تجهیزات دسترسى گفته مى شود که براى ارائه، نگهدارى و پشتیبانى از میزبانى سرویس هاى اینترنتى به کار گرفته می شود)

به گفته جبرائیلی، عضو وقت هیئت مدیره برج آی تی در سال 89، قرار بود این مرکز داده میزبان همه سایتهای ایرانی موجود در کشور شده و به عنوان مرکز داده اصلى جنوب کشور فعالیت کند و به عنوان سایت پشتیبان مراکز داده در تهران و سایر شهرستانها نیز عمل کند. حتی این دیتاسنتر میزبان اطلاعات بانکها و سازمانهاى دولتى جنوب کشور نیز شود.

وی در مورد قابلیت های مرکز داده برج الکترونیک شیراز گفته بود: این مرکز با فیبر نورى از دو مسیر مستقل به مخابرات متصل شده و با واسطه یکى از شرکتهاى  ISDP، عرض باند وسیع اینترنت را تا چند صد مگابیت ارائه مى کند.

فعالیت برج آی تی تا سال 92 و پیش از آغاز دولت اعتدال، متناسب با اهداف معین شده پیش می‌رفت اما پس از تغییرات سیاسی که به تغییرات مدیریتی منجر شد، به یکباره رو به افول نهاد و تقریبا هدف اصلی که بنیان برج بر اساس آن بود به فراموشی سپرده شد. هزینه های گزاف و زیرساختهای فراهم شده، رها شد و مسیر فعالیت آن تغییر کرد.

سهامداران اصلی برج با بی توجهی تام به اهداف آن، بدون هیچ گونه فعالیت در زمینه آی تی، این مکان را به یک مجموعه ای فشل و ناکارآمد تبدیل کردند. سالن برج محل اجتماع برخی گروه های سیاسی گشت و دفاتر آن پاتوق گعده ها و دورهمی‌های عده ای از فعالین سیاسی شهر شد.

مرکز داده برج که با تعداد زیادی نیروی متخصص مشغول فعالیت بود، در عمل رها شد و تعداد کارمندان آن به چهار الی پنج نفر کاهش یافت. هرج و مرج در اداره برج تا جایی پیش رفت که در این سالها بخشی از این مرکز نیز دچار آتش سوزی شد بدون آنکه کسی در این زمینه پاسخگو باشد.

واحدهای برج که در آن با هزینه های گزاف زیرساختهای مناسب برای استقرار فعالین فناوری های نوین ایجاد شده بود، بی هیچ کار کارشناسی،  بدون نظارت و بدون شفافیت مالی و اداری به شرکتهای خدماتی کاملا بیگانه با آی تی واگذار شد.

یک طبقه و نیم از این برج اکنون در تملک یکی از معروف ترین آزمایشگاه های خصوصی شیراز است. چند دفتر بیمه، چند فروشگاه قطعات الکترونیک و سالن اجتماعاتی که برای موارد مختلف حتی برپایی برخی جشن ها اجاره داده می شود، خلاصه کارکرد کنونی برج الکترونیک شیراز است.

چند سال است از برج الکترونیک شیراز خبری به بیرون درز نمی شود. یک طبقه و نیم از این برج در تملک یکی از معروف ترین آزمایشگاه های خصوصی شیراز است. چند دفتر بیمه، چند فروشگاه قطعات الکترونیک و سالن اجتماعاتی که برای موارد مختلف حتی برخی جشن ها اجاره داده می شود، خلاصه کارکرد کنونی برج الکترونیک شیراز است.

برج آی تی بر خلاف اساس نامه و برخلاف هزینه های انجام شده و هدف گذاری اولیه، به یکی از ده ها ساختمان خنثی و بی خاصیت سر به فلک کشیده شیراز تبدیل شده است که مجموعه ای ناهمگون از دفاتر مختلف در آن مستقر هستند و با این تفاوت که برج الکترونیک شیراز همچنان پاتوق و گردهمایی برخی فعالین سیاسی شهر نیز است!

این اتفاقات در حالی است که چندین میلیارد از اقتصاد کشور  به امید رشد در عرصه فناوری های نوین برای این برج هزینه شد و رهبری معظم انقلاب در دیدار اخیر با نخبگان، تلاش برای قرار گرفتن کشور در جمع ده کشور برتر حوزه فناوری های نوین مطالبه کردند.

خبرگزاری فارس بنا بر رسالت خود، این موضوع را تا روشن شدن حقیقت، پیگیری خواهد کرد.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: فناوری برج الکترونیک ای تی پروژه صادرات فناوری های نوین مرکز داده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۷۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: تربیت و پرورش نیروی انسانی اثرگذار، نخستین وظیفه ستاد توسعه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم است و در این راستا، ترویج، اطلاع‌رسانی و تبلیغ برای جذب سالانه حداقل ۲ هزار نفر در حوزه کوانتوم در دستور کار ستاد است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، روح‌الله دهقانی با بیان این که تربیت و پرورش نیروی انسانی اثرگذار، نخستین وظیفه ستاد توسعه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم است و در این راستا، ترویج، اطلاع رسانی و تبلیغ برای جذب سالانه حداقل دو هزار نفر در حوزه کوانتوم در دستور کار ستاد است، گفت: از 10 دانشجوی پسادکتری توسط ستاد کوانتوم برای فعالیت در این مرکز نوآوری حمایت می شود تا کمکی به تسهیل فرآیند تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی حوزه کوانتوم صورت بگیرد.

وی با اشاره به نقش برجسته و‌ پررنگ علم و فناوری در اقتدارآفرینی و امنیت کشور عنوان کرد: عملیات غرورآفرین «وعده صادق» که یکی از مصادیق توانمندی و اقتدار کشور در عرصه دفاعی و نظامی است که بزرگی و هژمونی این عملیات بر دو رکن مهم اتکا دارد که نخستین و مهم‌ترین این ارکان، برخورداری ایران از دانش و فناوری بومی کافی برای اجرای چنین عملیاتی است. در حقیقت مصداق واقعی «العلم سلطان» به وضوح‌ در این عملیات، نمایان بود و جهان، توانمندی دانشی و فناورانه ایران و توانمندی در کاربردی سازی آن را به وضوح دریافت.

دهقانی ادامه داد: دومین رکن این عملیات را می‌توان بهره‌مند بودن کشورمان از موهبت فرماندهانی دارای شجاعت، وتدبیر و درایت استفاده و‌ به کارگیری این توانمندی دانست. فرماندهان توانمندی که به مدد رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی از چنین شجاعتی برخوردارند و این دو رکن در کنار هم، برای دوستان ایران مقتدر، امری تحسین برانگیز و برای دشمنانش، موضوعی هراسناک است.

معاون علمی رییس جمهور، دانشگاه علم و صنعت را یکی از پیشران‌های توسعه علم و فناوری در صنعت کشور دانست و افزود: ورود این دانشگاه به عرصه حمایت و‌ توسعه فناوری‌های تحول‌آفرین و پیشران، موضوعی دلگرم‌کننده و زمینه‌ساز تربیت نیروی انسانی متخصص و مجرب برای حرکت در توسعه و کاربردی‌سازی فناوری‌های تحول آفرینی همچون کوانتوم، به واسطه شرکت‌های دانش بنیان است و در همین راستا، معاونت علمی از تحقیقات، پروژه‌های تحقیق و توسعه و شکل‌گیری شرکت‌های نوپای این دانشگاه و تعریف پروژه های جدید حمایت می‌کند.

معرفی 110 استاد شاخص در تربیت نیروی انسانی با اعطای «جایزه شیخ مفید»

رییس بنیاد ملی نخبگان ضمن تبریک روز معلم به تمامی معلمان و آموزگاران اظهار داشت: آن چه امروز از شرکت های دانش بنیان و دستاوردهای فناورانه و نواورانه در عرصه های مختلف در اختیار داریم را مرهون دانشگاه‌ها هستیم. بعضا کم لطفی و بی مهری هایی نسبت به دانشگاه ها صورت می‌گیرد و جایگاه آن‌ها در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کم اهمیت تلقی می‌شود، این در حالی است که رشد و رونق امروز زیست بوم دانش بنیان کشورمان را مرهون دانشگاه‌های کشور هستیم. انعقاد موافقت‌نامه های معاونت علمی و دانشگاه ها پیمانی است از سوی معاونت علمی با دانشگاه های مطرح کشور که در مسیر تقویت و تسهیل فعالیت های فناورانه، شکل گیری شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی و رشد و بالندگی فعالیت‌های فناورانه و‌نوآورانه گام برمی‌دارند.

به اعتقاد معاون علمی رییس جمهور، دانشگاه فراتر از آن‌که کارخانه تولید علم، تولید و توسعه فناوری باشد، کارخانه تربیت نیروی انسانی متعهد و توانمند است ولی این موضوع و نقش فاخر در دانشگاه قدری کمرنگ شده است.

وی افزود: امسال جایزه ای تحت عنوان جایزه شیخ مفید تعریف شده است که با کمک دانشجویان نخبه دانشگاهی و بدون اعلام هیچ فراخوانی، استادانی را که انتخاب اول دانشجویان هستند و نقش اثرگذاری در تربیت و اعتلای نیروی انسانی دانشجو دارند مورد تقدیر و حمایت قرار می‌دهد.

"مرکز ملی آفرینش فناوری‌های کوانتومی" راه‌اندازی می‌شود

دهقانی با اشاره به اعطای یک بسته حمایتی 10 میلیارد ریالی به برگزیدگان این جایزه عنوان کرد: این جایزه شامل 1000 امتیاز است که تا 400 امتیاز آن قابل دریافت به صورت نقدی بوده و بخش دیگر آن شامل استفاده از گرنت‌های خدمات شبکه آزمایشگاهی، پژوهانه‌ها و دریافت حمایت‌های دانشجویان مانند تسهیلات سربازی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد
  • حضور خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه در سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس
  • روح تمدنی انقلاب اسلامی در مباحث علمی جاری شود
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • مرکز رشد فناوری‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد
  • تصویب سند هوش مصنوعی در کشور به کجا رسید؟